Hulpvaardige handen Cursussen Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO)

Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO)

Eerste Hulp bij Ongelukken of Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO), tegenwoordig ook wel bekend onder de naam Eerstehulpverlening en onder de naam Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers, is (medische) hulp die geboden kan worden aan uw medemensen in nood. Dit kan zijn (levensbedreigende) letsels en stoornissen in afwachting van professionele hulpverleners, of kleinere letsels die u zelf kunt behandelen. Denk daarbij aan benadering van het slachtoffer, stabiele zijligging, stelpen van bloedingen, handelen in shock. Om in een bepaalde situatie de juiste handelingen te kunnen verrichten is training hiervoor noodzakelijk. Hulpvaardige Handen biedt u deze training.

begincursus

Heeft u nog geen relevante EHBO-ervaringen? Dan is de begincursus geschikt voor u. Deze begincursus EHBO bestaat uit drie volle lesdagen van 9.00 tot 16.30 uur. De kosten hiervoor bedragen € 300,- per persoon. Dit is inclusief btw, lesmateriaal, koffie, thee en lunch. De kosten worden vaak gedeeltelijk of geheel vergoed als u aanvullend verzekerd bent bij uw zorgverzekeraar. Let op: controleer altijd zelf uw polisvoorwaarden. Valt onder preventiecursussen.

Cursusdata 2018:


Begincursus EHBO(Oranje kruis): 18, 25 juni en 2 juli.

Begincursus najaar 12, 19 en 26 oktoberOnderwerpen

De onderwerpen die tijdens de cursus behandeld worden, zijn als volgt:

1. Vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp
2. Emotionele reacties
3. Eerste Hulp verlenen en de kans op infectie
4. Stoornissen in het bewustzijn
5. Stoornissen van de ademhaling
6. Actieve bloedingen
7. Shock
8. Wonden
9. Elektriciteitsletsels
10. Kneuzing en verstuiking

11. Botbreuken en ontwrichtingen
12. Letsels van oog, neus en oor
13. Tandletsel en tand door lip
14. Oververhitting
15. Onderkoeling
16. Bevriezing
17. Vergiftigingen
18. Steken en beten
19. Verband- en hulpmiddelen

 

Examen

Uiteindelijk wordt de cursus afgesloten met een examen wat een halve lesdag duurt. U dient hiervoor minstens 15 jaar oud zijn en u moet u kunnen legitimeren. Het examen wordt afgesloten onder toeziend oog van twee examinatoren van Het Oranje Kruis en bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Indien het examen met goed gevolg wordt afgesloten krijgt u een officieel diploma van Het Oranje Kruis. Deze is twee jaar geldig en wordt telkens verlengd voor de duur van twee jaar indien u deelneemt aan de speciale herhalingslessen.

Lesmateriaal

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van Het Oranje Kruis boekje welke verstrekt wordt door de docent. Deze is nadien voor eigen bezit. Indien u al in het bezit bent van een Oranje Kruis boekje, dient u met de docent te overleggen over de geschiktheid hiervan.

Login Form