Hulpvaardige handen Cursussen Reanimatie/Automatische Externe Defibrilator (AED)

Reanimatie/Automatische Externe Defibrilator (AED)

Wekelijks gebeurt het dat circa 300 mensen getroffen worden door een circulatiestoornis (ademhaling en bloedtoevoer) buiten het ziekenhuis om. Wellicht hebt u het al eens meegemaakt in uw directe omgeving. In zo’n geval is het goed wanneer u weet hoe te handelen. De Nederlandse Reanimatie Raad definieert reanimatie als volgt: reanimatie is het geheel van handelingen voor het herstel van spontane circulatie en/of ademhaling. Reanimatie omvat daarom de combinatie borstcompressies en beademing en de inzet van de AED. Reanimatie staat ook wel bekend als BLS (Basic Life Support) of CPR (Cardio Pulmorale Resuscitatie).

Om te weten hoe u in een dergelijke situatie moet reageren en handelen biedt Hulpvaardige Handen u de volgende cursus aan: reanimatie-AED

Cursus

Heeft u nog geen relevante reanimatie-ervaringen of wilt u uw kennis nog eens verversen? Dan is de reanimatiecursus met gebruik van AED geschikt voor u. De reanimatiecursus duurt 3 uur en wordt vaak in de avonduren gegeven. Indien u dit liever op een ander dagdeel heeft is dit mogelijk in overleg. De kosten hiervoor bedragen € 50,- per persoon. Dit is inclusief BTW, lesmateriaal, koffie, thee.

Onderwerpen

De onderwerpen die tijdens de cursus worden behandeld zijn:

1. Te doorlopen stappen (onder andere stabiele zijligging)
2. Beademing
3. Borstcompressies
4. Automatische Externe Defibrilator (AED)

Cursus data 2018

25 september 2018.

Certificaat

Na deelneming aan deze cursus ontvangt u een officieel erkent certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Deze is één jaar geldig. Daarna zult u weer deel moeten nemen aan de lessen om uw geldigheid te behouden.

Lesmateriaal

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een boek van het Nederlandse Reanimatie boek welke verstrekt wordt door de docent. Ook ontvangt u een boekje van de Hartstichting. Deze is nadien voor eigen bezit. Indien u al in het bezit bent van een dergelijk boekje, dient u met de docent te overleggen over de geschiktheid hiervan.

Opgeven kan via de mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Login Form